Slechte adem test

Zelf een slechte adem testen? Helaas merk je vaak niet dat je met een slechte of stinkende adem rond loopt. Gelukkig is er zoiets als de slechte adem test. Ontdek direct hoe fris of onfris je uit je mond ruikt.

Slechte adem test

De oorzaken van een vieze adem

Voordat je aan de slag gaat met een slechte adem test is het belangrijk om te weten waar die geur vandaan komt. In de meeste gevallen heeft dit met een slechte mondhygiëne te maken. Voedselresten blijven tussen de tanden of op de tandoppervlakken achter waarna er tandplak ontstaat.

Wanneer tandplak te lang blijft zitten verandert dit in tandsteen. Het nadeel van tandsteen is dat dit veel bacteriën bevat. Dit veroorzaakt niet alleen een onprettige geur, ook richten deze bacteriën veel schade aan het tandvlees en uiteindelijk het kaakbot aan.

De slechte adem test

Veel mensen controleren hun adem door tegen de hand uit te ademen en dan eraan te ruiken. Dit is echter geen betrouwbare methode. Je raakt ontzettend snel gewend aan je eigen lichaamsgeuren waaronder ook een stinkende adem. Je hebt zelf niet in de gaten dat de adem onfris ruikt, een ander merkt dit wel op.

De eerste slechte adem test is door iemand te vragen of  je uit je mond steekt. Dit kun je bij je eigen partner doen maar het aan iemand anders vragen is  voor velen toch een drempel te ver. Wist je dat ruim 8% van de Nederlanders een chronisch slechte adem heeft? Dit noem je ook wel halitose.

Een slechte adem tester kopen

Om de adem te controleren is het veel eenvoudiger om een slechte adem tester te kopen. Dit is een klein apparaatje dat in slechts 10 seconden laat zien hoe je adem ruikt. Hierbij blaas je een aantal seconden in de sensor. Vervolgens laat het apparaatje zien of je uit je mond stinkt (of niet).

De slechte adem tester werkt vaak met cijfers waarbij de adem fris tot zeer slecht is. De adem tester detecteert zwavelverbindingen die veroorzaakt worden door bacteriën. Het apparaat kan geen stinkende adem veroorzaakt door medicijngebruik of maagproblemen opsporen. Gemiddeld betaal je voor een dergelijke slechte adem test tussen de € 50 en € 70.

Op tijd naar de mondhygiënist

De meeste mensen gaan een tot twee keer per jaar naar de tandarts. Hierbij vindt controle van het gebit plaats en eventueel het vullen van gaatjes of een schoonmaakbeurt van tanden en kiezen. De mondhygiënist is gespecialiseerd in gebitsreiniging en advies over een goede mondhygiëne. Voor een bezoek aan de mondhygiënist heb je geen doorverwijzing van de tandarts nodig.

Waarom naar de mondhygiëniste? Bij een slechte adem ligt de oorzaak zeer waarschijnlijk in een verkeerde mondhygiëne. Tijdens een bezoek aan de mondhygiënist worden tandplak en tandsteen effectief verwijderd. Hiermee voorkom je toekomstige klachten. Bovendien geeft de mondhygiënist waardevolle tips over gebitsreiniging en het voorkomen van een slechte adem.

Slechte adem test

Slechte adem test bij de mondhygiënist

Veel tandartsen en mondhygiënisten vertellen hun cliënten niet dat er sprake is van een slechte adem. Vaak om de cliënt niet tegen het hoofd te stoten, maar ook omdat dit een gevoelig onderwerp is. Ze proberen de slechte adem op te lossen middels een goede reiniging van het gebit.

Bij mondhygiënist /tandarts Mondain ben je op het juiste adres voor een complete en goede verzorging van het gebit. Geschikt voor jong en oud, specifiek voor mensen met gebitsproblemen of bij het dragen van een corrigerende beugel. We zijn gespecialiseerd in behandeling van kinderen en angstige patiënten. Wij zijn eerlijk over de toestand van het gebit, de mondhygiëne en eventueel de aanwezigheid van een slechte adem.

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Tandarts Mondain
KRUISWEG 616
2132 CH, Hoofddorp

 

logo tandarts Mondain