Implantaat

Tandheelkundige implantaten vervangen de wortel van de tand waarop een kroon, brug of prothese geplaatst kan worden. Onze implantaten worden geplaatst door een NVOI erkende implantoloog.
Contact opnemen

Wat is een implantaat

Een implantaat vervangt de wortel van de tand waarop een kroon, brug of prothese geplaatst kan worden. Zo hoeven er geen gezonde tanden te worden aangetast wat wel nodig is bij één brug.

Als tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kan het wenselijk zijn deze te vervangen. Dit wordt vaak gedaan door middel van een brug, een frameprothese, een plaatje of een kunstgebit. Tegenwoordig bieden implantaten vaak een beter alternatief.

Implantaat amstelveen
implantoloog Amstelveen

Onze Implantoloog

Al onze implantologie en chirurgie behandelingen worden uitgevoerd door implantoloog Linde van Groningen. Zij is erkend en geregistreerd als implantoloog bij de Nederlandse beroepsvereniging van orale implantologen (NVOI).

Zij is slechts één van de 25 erkende implantologen in Nederland die met succes de driejarige postacademische opleiding implantologie en Prothetiek aan de Universiteit ACTA heeft doorlopen. Door haar ervarenheid in implantologie, en wetenschappelijke kennis kunnen we onze patiënten de meest moderne en beproefde technieken aanbieden.

Afspraak Implantologie consult

Wilt uw meer informatie over implantaten, maak dan een afspraak voor een implantologie consult of neem telefonisch contact met ons op.

De tandarts implantoloog gebruikt het implantologie consult om vast te stellen of implantaten een goede oplossing voor uw zijn. Hierbij wordt gekeken naar de hoeveelheid kaakbot, de kwaliteit ervan, de beschikbare ruimte voor een implantaat, de gezondheid van uw tandvlees en uw algemene gezondheid. Van belang is om uit te sluiten dat er geen ontstekingen in u mond aanwezig zijn. Daarnaast zal indien er niet voldoende bot aanwezig lijkt te zijn, met u de mogelijkheden van botherstel behandelingen worden besproken. Om te beoordelen zijn röntgenfoto’s nodig en een kaakoverzichtfoto.

We geven u graag advies!

Als een behandeling met implantaten gewenst is wordt er een gespecificeerde begroting gemaakt. Tevens krijgt u uitleg over de inschatting van het tijdsbestek van het behandeltraject.

Ook kunnen we voorzien in de aanvraag bij uw zorgverzekeraar. Het klikgebit op implantaten wordt overigens in veel gevallen grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering.

U wordt door u eigen tandarts doorverwezen, maar u kunt ook zelf een afspraak met ons maken.


Bel voor een afspraak 
023 - 576 76 09    |   Overzicht behandelingen

Neem contact op

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Tandarts Mondain
KRUISWEG 616
2132 CH, Hoofddorp

 

logo tandarts Mondain