(Klik)prothese

Heeft u pijn bij eten, andere klachten aan uw kunstgebit of moeite met praten? Tandarts Mondain in Hoofddorp is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van een klikgebit of kunstgebit.
Contact opnemen

De prothese ligt in principe los op het mondweefsel. Door het speeksel kleeft de kunststof aan de weefsels, de mondspieren kunnen behulpzaam zijn bij de retentie en houvast . Het harde, starre plaatje moet in de mond functioneren waarvan in zekere zin alles beweeglijk is. Vaak levert dat problemen op. Het is meestal het ondergebit dat klachten geeft. Het draagvlak van de tandeloze of edentate onderkaak is veel kleiner.

kroon en brugwerk amstelveen
Klikprothese aanmeten? Keizer Karelpark Tandartsen

Klikprothese

Bij een klikprothese worden implantaten geplaatst door een onze implantoloog Linde van Groningen. Zij is NVOI erkend waardoor u zeker bent van een bekwame implantoloog. Wanneer implantaten zijn aangebracht onder plaatselijke verdoving en zijn vastgegroeid worden er afdrukken gemaakt voor het aanmeten van een prothese.

Bij de ontwikkeling van het klikgebit staan in alle fases kwaliteit centraal. Door haar jarenlange expertise en ervaring binnen dit deelgebied van de tandheelkunde bent u verzekerd van een passend en stralend klikgebit.

Wilt u meer informatie over een klikgebit of over het behandeltraject? Neem dan gerust contact met ons op.

Behandelplan, Kosten en verzekering

Nadat er een behandelplan is opgesteld dient u rekening te houden dat er voor een volledige prothese, 5 tot 6 afspraken nodig zijn om een goed passende prothese te krijgen.

Eerste worden er afdrukken van uw gebit gemaakt, waar in het tandtechnisch laboratorium een individuele lepel vervaardigd. Hierna wordt de beetbepaling gemaakt waarmee de tandarts de stand van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak bepaald.

Vervolgens bepaald u samen met de tandarts de vorm van de tanden en wordt de keur bepaald. Een eerste voorbeeld wordt in was vervaardigd zodat de patiënt het kan passen.  Als het naar tevredenheid is wordt het geperst en kan de prothese geplaatst worden.

Indien u een prothese denkt nodig te hebben zal Mondain eerst een begroting opstellen van de te verwachten kosten. Een volledige prothese wordt 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een aanvullende verzekering wordt er ook nog een deel vergoed van de 25% eigen bijdrage.


Bel voor een afspraak 
023- 576 76 09    |   Overzicht behandelingen

Neem contact op

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Tandarts Mondain
KRUISWEG 616
2132 CH, Hoofddorp

 

logo tandarts Mondain