Esthetische cosmetische tandheelkunde

Reconstructieve esthetische tandheelkunde is het tandheelkundige discipline dat zich bezighoudt met de esthetiek en het functieherstel van het gebit waarbij behoud van zo veel mogelijk eigen tandweefsel (tanden en kiezen) wordt nagestreefd en uw gebit esthetisch natuurlijk verfraaid wordt.

Contact opnemen

Esthetische tandheelkunde voor een stralend gebit

Esthetische tandheelkunde genoemd, draait om het verfraaien van het gebit. Een mooi gebit, met mooie tanden en kiezen spelen een belangrijke rol bij je uiterlijk en zelfvertrouwen. Het is logisch dat daar steeds vaker hoge eisen aan gesteld worden. Met tandkleurige vulmaterialen, facings en kronen kunnen wij de vorm, stand en kleur van uw tanden en kiezen verbeteren en functieherstel van het gebit waarbij behoud van zo veel mogelijk eigen tandweefsel (tanden en kiezen). Vaak als gevolg van gebitslijtage of een dentaal trauma.

Oorzaak slijtage achterhalen

Met behulp van restauratieve tandheelkunde kan de vorm, functie en esthetiek van uw gebit weer hersteld worden. Allereerst zal begrepen moeten worden hoe de problemen in het gebit zijn ontstaan. Het kan zijn dat u door caries (gaatjes) en slijtage veel van uw tandmateriaal of tanden in z’n geheel bent kwijtgeraakt. Ook een dentaal trauma kan de oorzaak zijn. Functionele klachten als het niet kunnen kauwen of zelfs een esthetisch niet fraai gebit kan hiervan het gevolg zijn. Er is dan sprake van tand (gebit)slijtage.

Gebitsslijtage komt steeds meer voor, bij 10% van de patiënten is sprake van gebitslijtage. Eén van de belangrijkste oorzaken is chemische werking van zuren (o.a. door frisdranken) ook wel erosie genoemd. Een ander veelvoorkomende oorzaak is natuurlijke slijtage door het schuren van de boven- en onderkaak over elkaar. Een vorm hiervan is tanden knarsen.

behandelkamer tandarts

Ervaart u problemen vanwege gebitslijtage?

Wilt uw meer informatie over gebitslijtage ofwel restauratieve tandeelkunde , maak dan een afspraak voor een consult restauratieve tandheelkunde via onderstaand formulier consult restauratieve tandheelkunde of neem telefonisch contact met ons op. De tandarts gebruikt het consult om een diagnose en behandelplan te kunnen opstellen. Houdt er rekening mee dat er kosten aan verbonden zitten voor foto’s, het vast stellen van de diagnose en het opstellen van een behandelplan.

Ook bestaat de mogelijkheid om uw tanden te laten bleken. Informeer bij uw tandarts of bleken voor uw gebit mogelijk is.

Behandeling, kosten en verzekering

Bij ons bent u in goede handen om in goed overleg met u het gebit volgens een nauwgezet plan weer op te bouwen. Bij het maken van het plan proberen we u zoveel mogelijk te betrekken zodat u weet waar u aan toe bent, wat er precies gaat gebeuren en u niet voor verrassingen komt te staan.

In de restauratieve esthetische tandheelkunde wordt gebruikt gemaakt van alle disciplines uit de tandheelkunde. Van esthetische tandheelkunde tot porseleinen of composiet facings, kronen- en bruggen, (plastische) tandvleeschirurgie, implantaten, orthodontie en wortelkanaalbehandelingen. Op onze praktijk hebben wij de tandartsspecialisten onder één dak om de restauratieve gebitsrenovatie in volle omvang te beoefenen.

Esthetische restauratieve tandheelkunde met behoud van zoveel mogelijk tandweefsel vergt een zekere mate van expertise en veel ervaring van een tandarts om tot mooie en duurzame resultaten te kunnen komen.

Neem contact met ons op als u nog vragen hebt over een gebitsreiniging of een afspraak wilt maken.


Bel voor een afspraak 
023- 576 76 09    |   Overzicht behandelingen

Neem contact op

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Tandarts Mondain
KRUISWEG 616
2132 CH, Hoofddorp

 

logo tandarts Mondain