Kindertandarts Hoofddorp

Bij Tandarts Mondain Hoofddorp gaan we voor stralende lach en blije kinderen. Ons doel is om de tanden van uw kind gezond te houden en het bezoek aan onze praktijk tot een prettige ervaring te maken. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in kindvriendelijke tandheelkunde.
Contact opnemen

Het is goed om uw kind al van jongs af aan (2-3 jaar) te laten wennen aan een bezoek bij de tandarts. Hierin zullen wij op een speelse manier uw kind laten wennen aan de stoel, de materialen en medewerkers zonder dat er al tandheelkundige behandelingen plaats zullen vinden. Vanaf jongs af aan nemen we uw kind op leuke en begrijpelijk manier mee in de wereld van tandjes, tandpasta en tanden poetsen.

Let op! Bij baby’s begin je met tanden poetsen vanaf het moment dat het eerste tandje doorkomt. Poets na de laatste fles de tandjes en geef daarna geen melk maar alleen nog water.

Amstelveen kindertandarts
kindertandarts Amstelveen

Regelmatige Controle

Regelmatig op controle komen is op jonge leeftijd erg belangrijk. In tegenstelling tot volwassen is het gebit van kinderen kwetsbaar voor cariës (gaatjes) gedurende de fasering van melkgebit naar een volwassen gebit. Zo zijn we er ook snel bij wanneer het nodig is. Tevens bouwen we snel een vertrouwensband op met peuters of angstige kinderen.

Kindertandverzorging is gratis.

Tandheelkunde bij kinderen wordt tot hun 18e jaar geheel vergoed door de basisverzekering. Het gebit van elk kind is uniek daarom behandelen we ook elk kind met eigen behandelplan wat rekening houdt met de doorbraakfase van blijvende gebitselementen, cariësprogressie en mondhygiëne van het gebit.

Als onderdeel van onze preventie geven we op een leuke en kindvriendelijke manier poetsles.

Toch behandeling nodig?

Mocht het toch zo zijn dat er zich gaatjes ontwikkelen in het gebit van uw zoon of dochter, dan gaan we de tijd nemen om dit samen te bespreken en op een speelse manier uitleggen aan u en uw kind. We zullen open, eerlijk en op een voor een kind goed te begrijpen manier communiceren en alle tijd ervoor nemen om de behandeling stap voor stap met uitleg plaats te laten vinden zodat uw kind zich op zijn gemak voelt.

Naast goed poetsen en regelmatig op controle draagt ook preventieve fluoridebehandeling bij aan een stralende lach. U kent het als ‘fluor happen’. Letterlijk even doorbijten in een pasta met een lekker smaakje om zorg te dragen voor blijvend sterke tanden.

Heeft u kind kiespijn, loszittende melktanden.

Heeft u kind plotseling pijn aan het gebit? Wacht niet te lang en belt u ons. Vaak kan uw kind nog dezelfde dag terecht. Ook buiten de werktijden van de praktijk en in het weekend is er altijd een dienstdoende tandarts beschikbaar. Op ons antwoordapparaat worden de gegevens vermeld van de op dat moment dienstdoende tandarts.

Heb jij het eerste tandje van jouw kindje al ontdekt?

Zodra je het eerste tandje ziet, ook al is het nog maar een klein puntje, kun je beginnen met poetsen. Het is heel belangrijk om hier direct mee te starten.

Maar hoe doe je dat? En gebruik je wel of geen tandpasta? Tandenpoetsen bij baby, voor sommige ouders een dagelijkse strijd.

Bekijk de belangrijkste tips voor het tanden poetsen bij baby’s.


Bel voor een afspraak 
023- 576 76 09    |   Overzicht behandelingen

Neem contact op

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Tandarts Mondain
KRUISWEG 616
2132 CH, Hoofddorp

 

logo tandarts Mondain