Mondhygiëniste Hoofddorp

De gezondheid van jouw mond is belangrijk. Mondhygiëniste Hoofddorp bestaat uit een team van goed opgeleide professionals die jouw mond, gebit en tandvlees zo gezond mogelijk houden. Mondhygiëniste Hoofddorp voorkomt hiermee tandvleesproblemen en andere mondproblemen. De mondzorgcoach begeleidt je naar een goed en gezond gebit én een stralende lach.
Contact opnemen

Complete mondzorg Hoofddorp

Mondhygiënist Hoofddorp heeft mondhygiëne hoog in het vaandel staan. Met de juiste mondzorg voorkom je veel problemen. Bijna iedereen krijgt vroeg of laat met een (milde) tandvleesontsteking (gingivitis) te maken. Doordat mondhygiënist Hoofddorp als mondzorgcoach optreedt informeren we over het ontstaan, behandelen en voorkomen van gingivitis of parodontitis.

Met uitgebreide voorlichting over voeding, tandenpoetsen en flossen houd je de gezondheid van tandvlees en gebit optimaal. Een periodieke controle en behandeling is onmisbaar, hierbij verwijderen we tandplak en tandsteen. Ook spoort mondhygiënist Hoofddorp voortijdig mondproblemen op.

Waarom mondhygiënist Hoofddorp?

 • Persoonlijke en professionele mondzorgcoaching
 • Periodieke mondcontroles met uitgebreide screening
 • Voorkomt tandvleesaandoeningen, ontstekingen, gaatjes en andere mondproblemen
 • Een gezond, schoon en stralend gebit
Mondhygiëniste Hoofddorp

Ons behandelteam

ingrid wafelbakker

Ingrid Wafelbakker
Mondhygieniste

Pary Hail

Pary Hail
Mondhygieniste

Mondhygiëne bij Mondain: onze behandeling

Bij mondhygiënist Hoofddorp gaan we voor de beste mondzorg. Ook wanneer je tegen een mondhygiëne behandeling opziet ben je bij ons aan het juiste adres. Onze mondhygiënistes zijn namelijk gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en angstige patiënten. Door goed uit te leggen wat er gaat gebeuren voel jij je direct op je gemak.

Onze mondhygiënisten zijn opgeleid als coach, met tips en adviezen houd je de mond zo gezond mogelijk. Een bezoek aan mondhygiëniste Hoofddorp is aan te raden bij de volgende mondproblemen:

 • Tandsteen of aanslag op het gebit
 • Regelmatig last van gaatjes (cariës)
 • Terugtrekkend of bloedend tandvlees
 • Loszittende tanden of kiezen
 • Gevoelige tandhalzen
 • Pijn bij kou, warmte of luchtstroming
 • Slechte adem
 • Regelmatig een droge mond

Ook geeft mondhygiëne van Tandarts Mondain nazorg bij implantaten.

Je eerste bezoek aan mondhygiëniste Mondain

Voor een eerste bezoek reserveren we een tijdsbestek van 30 of 45 minuten. Tijdens het eerste consult bekijken we de conditie van de mond en bespreken we de bevindingen. De mondhygiënist stelt een persoonlijk mondzorgplan op. Binnen dit plan vind je de behandelingen en de kosten. Indien nodig plannen we direct een of meerdere vervolgafspraken in.

Tarieven mondhygiëniste

De kosten voor mondhygiëniste Hoofddorp maken we vooraf inzichtelijk. Voor kinderen tot 18 jaar worden de behandelkosten volledig vanuit de basisverzekering vergoed. Volwassenen kunnen voor een dekking van de tarieven terugvallen op de aanvullende tandartsverzekering.

De tarieven voor de mondzorg worden ieder jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Mondhygiëniste Hoofddorp

Veelgestelde vragen over de mondhygiëniste

Wat doet een mondhygiëniste?

Een bezoek aan de mondhygiëniste is ter aanvulling op de halfjaarlijkse tandartscontrole. De mondhygiënist richt zich volledig op mondcoaching en mondverzorging. Door een regelmatige grondige reiniging van het gebit, aangevuld met tips en adviezen, voorkom je tandvleesaandoeningen en gaatjes. De mondhygiëniste behandelt ook gingivitis en parodontitis.

Contact opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Tandarts Mondain
Kruisweg 616
2132 CH Hoofddorp