Bloedend tandvlees

Heb je last van bloedend tandvlees? Dat is vaak een signaal dat je last hebt van een (beginnende) tandvleesontsteking: gezond tandvlees hoort namelijk niet te bloeden. Tandarts Mondain in Hoofddorp heeft gelukkig diverse oplossingen om jouw tandvlees weer gezond te krijgen en ontstoken tandvlees te verhelpen of te voorkomen. Belangrijk: blijf niet met bloedend tandvlees rondlopen. Een afspraak met de professionele mondhygiënistes van Tandarts Mondain is zo gemaakt.
Contact opnemen

Bloedend & ontstoken tandvlees

Een moeilijk woord voor ontstoken tandvlees is ook wel gingivitis. De eerste signalen van deze tandvleesaandoening krijg je meestal doordat je tandvlees gaat bloeden bij het poetsen van je tanden, of bijvoorbeeld bij het flossen en/of het gebruik van tandenstokers. We begrijpen dat je schrikt als je tandvlees bloedt, maar het hoeft niet direct ernstig te zijn. Dat kan het wel worden als je er niets aan doet: een langdurige tandvleesontsteking kan namelijk wel zeer vervelende gevolgen hebben en kan je mond en zelfs je kaakbot blijvend aantasten. Tandarts Mondain in Hoofddorp helpt je graag en vakkundig bij het oplossen en voorkomen van (bloedende) tandvleesproblemen.

Waarom Tandarts Mondain inschakelen bij bloedend tandvlees?

  • Voorkom erger
  • Breng je mondflora weer in balans
  • Periodieke behandelingen, blijvend gezond tandvlees
  • Professioneel advies voor een gezonde mond

Ons behandelteam

Lisa Castricum

Laura van Liere
Tandart Mondain

ingrid wafelbakker

Ingrid Wafelbakker
Mondhygieniste Mondain

Bloedend tandvlees: de behandeling bij Mondain Hoofddorp

Gezond tandvlees staat en valt met goede mondhygiëne. Onze mondhygiënistes zijn gespecialiseerd in het voorkomen van tandvleesontstekingen, maar kunnen veel van de problemen die bloedend tandvlees veroorzaken aanpakken. Met een professionele gebitsreiniging, waarbij tandplak en tandsteen grondig wordt verwijderd, wordt de kans op bloedend en ontstoken tandvlees namelijk vele malen kleiner en kan het bloeden van je tandvlees worden gestopt.

Er zijn diverse oorzaken van tandvleesproblemen: de belangrijkste is de vorming van tandplak. Als tandplak niet goed wordt verwijderd kunnen bacteriën het tandvlees aantasten. Het is dus heel belangrijk om twee keer per dag goed te poetsen (NB: Tandarts Mondain geeft hiervoor speciaal poetslessen en tips over welke tandpasta het beste is). Blijft tandplak te lang zitten, dan vormt zich tandsteen dat je niet meer zelf met poetsen weg kunt krijgen: dat is op den duur vaak een bron van ellende voor je tanden en tandvlees. Op tandsteen kan zich ook weer nieuwe tandplak vormen, met alle gevolgen van dien. De mondprofessionals van Mondain Hoofddorp laten het zo ver niet komen.

Heb jij last van bloedend tandvlees, dan is het echt raadzaam om snel een afspraak te maken. Belangrijk is ook om in de tussentijd niet te stoppen met poetsen, ook al doet je tandvlees pijn. Niet poetsen verergert de problemen alleen maar. Met een periodiek bezoek aan Tandarts Mondain voorkom je ook in de toekomst problemen en kun je altijd zorgeloos – met een gezonde mond – door het leven. Onze specialisten informeren je hier graag en vrijblijvend over.

Ontstoken tandvlees zorgt voor meer problemen dan alleen het vrijkomen van bloed bij poetsen, flossen of tandenstoken. Vaak hebben mensen met ontstoken tandvlees last van pijn en een nare smaak in de mond, gecombineerd met slechte adem. Bovendien kan het tandvlees er rood en gezwollen uitzien: geen prettig gezicht en geen lekker gevoel voor je zelfvertrouwen. Doe je niets aan bloedend tandvlees dan kunnen de problemen snel erger worden en bovendien onomkeerbaar worden. De mondhygiënistes van Tandarts Mondain Hoofddorp zijn er om dat te voorkomen!

Tarieven/kosten behandeling bloedend tandvlees Mondain

Wanneer je bij je zorgverzekeraar een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten naast je basisverzekering vergoeden de meeste zorgverzekeraars tegenwoordig de kosten voor mondhygiëne, waaronder de behandeling van bloeden of ontstoken tandvlees. De behandelkosten voor kinderen tot 18 jaar vallen sowieso onder de basisverzekering en worden in zijn geheel vergoed.

Bloedend tandvlees

Veelgestelde vragen over bloedend tandvlees

De mondhygiënistes van Tandarts Mondain in Hoofddorp adviseren om bij bloedend tandvlees niet te wachten en zo snel mogelijk een afspraak te maken. We proberen je spoedig te helpen om erger te voorkomen.

Ja. Als je er op tijd bij bent. Bloedend tandvlees duidt vaak op een beginnende tandvleesontsteking. Doe je niets dan is de kans groot dat de problemen alleen maar verergeren, met blijvende problemen tot gevolg.

Er zijn diverse oorzaken. De meest veelvoorkomende oorzaak is overmatig tandplak en of vorming van tandsteen. Andere oorzaken kunnen zijn onderliggende ziektes (zoals diabetes). Ook roken, een gebrek aan vitaminen (B,C,D,E) en hormonale verandering (overgang, zwangerschap) kunnen tandvleesproblemen veroorzaken.

Laat je niets doen aan ontstoken of bloedend tandvlees, dan kan dat op termijn verstrekkende en pijnlijke gevolgen hebben en leiden tot allerlei mondproblemen. Ook je kaakbot kan blijvend worden aangetast; een aandoening de parodontitis wordt genoemd en onomkeerbaar is.

Nee. Het is belangrijk dat je blijft poetsen, om niet nog meer tandplak te laten ontstaan. Dat is een van de voornaamste oorzaken van tandvleesproblemen. Gebruik bij voorkeur een zachtere borstel, maar blijf wel (2x per dag) poetsen.

Tandarts Mondain Hoofddorp adviseert ouders en verzorgers wiens kinderen last hebben van bloedend tandvlees ook snel een afspraak te maken om inzicht te krijgen in problemen. Mogelijk is het ontstaan door verkeerd of te weinig poetsen.
De meeste zorgverzekeraars vergoeden tegenwoordig de kosten voor mondhygiëne, waaronder de behandeling en voorkoming van bloedend tandvlees. Mondhygiëne valt vaak onder een aanvullende tandartsverzekering, naast de basisverzekering.

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Tandarts Mondain
Kruisweg 616
2132 CH Hoofddorp