Bloedend tandvlees

Heb je last van bloedend tandvlees? Dat is vaak een signaal dat je last hebt van een (beginnende) tandvleesontsteking: gezond tandvlees hoort namelijk niet te bloeden. Tandarts Mondain in Hoofddorp heeft gelukkig diverse oplossingen om jouw tandvlees weer gezond te krijgen en ontstoken tandvlees te verhelpen of te voorkomen. Belangrijk: blijf niet met bloedend tandvlees rondlopen. Een afspraak met de professionele mondhygiënistes van Tandarts Mondain is zo gemaakt.
Contact opnemen

Bloedend & ontstoken tandvlees

Een moeilijk woord voor ontstoken tandvlees is ook wel gingivitis. De eerste signalen van deze tandvleesaandoening krijg je meestal doordat je tandvlees gaat bloeden bij het poetsen van je tanden, of bijvoorbeeld bij het flossen en/of het gebruik van tandenstokers. We begrijpen dat je schrikt als je tandvlees bloedt, maar het hoeft niet direct ernstig te zijn. Dat kan het wel worden als je er niets aan doet: een langdurige tandvleesontsteking kan namelijk wel zeer vervelende gevolgen hebben en kan je mond en zelfs je kaakbot blijvend aantasten. Tandarts Mondain in Hoofddorp helpt je graag en vakkundig bij het oplossen en voorkomen van (bloedende) tandvleesproblemen.

Waarom Tandarts Mondain inschakelen bij bloedend tandvlees?

  • Voorkom erger
  • Breng je mondflora weer in balans
  • Periodieke behandelingen, blijvend gezond tandvlees
  • Professioneel advies voor een gezonde mond

Ons behandelteam

Lisa Castricum

Laura van Liere
Tandart Mondain

ingrid wafelbakker

Ingrid Wafelbakker
Mondhygieniste Mondain

Bloedend tandvlees: de behandeling bij Mondain Hoofddorp

Gezond tandvlees staat en valt met goede mondhygiëne. Onze mondhygiënistes zijn gespecialiseerd in het voorkomen van tandvleesontstekingen, maar kunnen veel van de problemen die bloedend tandvlees veroorzaken aanpakken. Met een professionele gebitsreiniging, waarbij tandplak en tandsteen grondig wordt verwijderd, wordt de kans op bloedend en ontstoken tandvlees namelijk vele malen kleiner en kan het bloeden van je tandvlees worden gestopt.

Tarieven/kosten behandeling bloedend tandvlees Mondain

Wanneer je bij je zorgverzekeraar een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten naast je basisverzekering vergoeden de meeste zorgverzekeraars tegenwoordig de kosten voor mondhygiëne, waaronder de behandeling van bloeden of ontstoken tandvlees. De behandelkosten voor kinderen tot 18 jaar vallen sowieso onder de basisverzekering en worden in zijn geheel vergoed.

Bloedend tandvlees

Veelgestelde vragen over bloedend tandvlees

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Tandarts Mondain
Kruisweg 616
2132 CH Hoofddorp