Tanden polijsten

Donkere of gele aanslag op je tanden? Geen nood: Tandarts Mondain in Hoofddorp is gespecialiseerd in het veilig polijsten van jouw tanden, waardoor je in mum van tijd weer over straat kan met een vertrouwde, stralende lach. Aanslag, bijvoorbeeld ontstaan door het nuttigen van koffie, thee of rode wijn verdwijnt als sneeuw voor de zon met de professionele polijstmethode van tandartspraktijk Mondain.
Contact opnemen

Tanden polijsten Hoofddorp

Polijsten is een veilige, pijnloze en eenvoudige manier om je tanden weer glad te maken en in natuurlijke (witte) kleur terug te brengen. In het dagelijks leven tasten diverse drank- en etenswaren, zonder dat je het aanvankelijk door hebt, de natuurlijke kleur van jouw gebit aan. Thee en koffie zijn bekende oorzaken van vervelende verkleuringen, maar ook liefhebbers van rode wijn en zeker ook rokers ontkomen er vaak niet aan. Gelukkig heeft Tandarts Mondain de ideale oplossing. Door onze nauwkeurige polijstmethode wordt jouw gebit weer stralend mooi én superglad.

Waarom je gebit laten polijsten bij Tandarts Mondain?

  • Veilig, pijnloos & eenvoudig
  • Professionele en nauwkeurige polijstmethode
  • Tanden weer in natuurlijke witte kleur
  • Gladde tanden, gezonde lach

Ons behandelteam

Lisa Castricum

Laura van Liere
Tandart Mondain

ingrid wafelbakker

Ingrid Wafelbakker
Mondhygieniste Mondain

Tanden polijsten bij Mondain: de behandeling

Hoe gaat het polijsten van tanden bij Tandarts Mondain in zijn werk? In de eerste plaats: het is niets om bang voor te zijn. Diverse patiënten vinden polijsten zelfs een prettig gevoel. Een speciale polijstpasta wordt op de professionele polijstborsteltje aangebracht en daarmee worden je tanden nauwkeurig glad en schoon gepolijst. Het voelt een beetje alsof iemand anders je tanden ‘oppoetst’ op een zeer degelijke en diepgaande manier: daar kan je met je eigen tandenborstel niet tegenop.

Bij Tandarts Mondain kan je apart een afspraak maken om je tanden te laten polijsten, maar vaak ook maakt het polijsten van je tanden al automatisch onderdeel uit van een behandeling: wel zo makkelijk. Mondain adviseert tandpolijsten vaak in een combinatie-behandeling, zodat je met een zo gezond en optimaal verfijnd gebit de deur uitloopt.

Zo wordt bijvoorbeeld bij het plaatsen van een nieuwe vulling je gebit afsluitend gepolijst, om eventuele kleine oneffenheden na de plaatsing van de vulling nauwkeurig weg te werken. Maar ook bij het verwijderen van tandsteen of een complete gebitsreiniging door een van de professionele mondhygiënistes van Mondain wordt polijsten standaard toegepast.

Kosten en tarieven tanden polijsten

Wanneer je bij je zorgverzekeraar een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten naast je basisverzekering vergoeden de meeste zorgverzekeraars tegenwoordig de kosten voor mondhygiëne, waaronder het polijsten van tanden. De behandelkosten voor kinderen tot 18 jaar vallen sowieso onder de basisverzekering en worden in zijn geheel vergoed.

tandarts mondain hoofddorp

Veelgestelde vragen over tanden polijsten

Nee, je tanden periodiek laten polijsten door de professionals van Mondain is niet schadelijk, omdat de behandeling met professionele tandartsapparatuur plaatsvindt door specialisten. Mondain adviseert niet thuis aan de slag te gaan met het polijsten van tanden: te vaak of verkeerd polijsten kan namelijk wel schade toebrengen aan je tanden.
Nee. Tanden polijsten is iets anders dan tanden bleken. Bij polijsten wordt de natuurlijke kleur en gladheid van je gebit hersteld met een speciale polijstborstel en worden je tanden weer natuurlijk glanzend gemaakt. Bij het bleken van tanden kan een witter resultaat worden bereikt; naar gelang de wensen van de patiënt. Kijk hier voor meer informatie over tanden bleken bij Mondain.

Nee. De meeste patiënten ervaren tanden polijsten niet als pijnlijk of vervelend. Sommige patiënten ervaren een tinteling bij het polijsten, of vinden het zelfs een prettig gevoel. De tandartsen en mondhygiënistes gaan uiterst nauwkeurig te werk, waarbij je tandvlees wordt ontweken.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden tegenwoordig de kosten voor mondhygiëne, waaronder het polijsten van tanden. Mondhygiëne en het polijsten van tanden valt wel onder een aanvullende tandartsverzekering, naast de basisverzekering.

Het polijsten van tanden maakt vaak al onderdeel uit van een behandeling bij Tandarts Mondain, maar je bent ook vrij om apart een afspraak te maken. Bij ieder consult wordt de conditie van je mond en je tanden bekeken door een van onze tandartsen of mondhygiënistes en wordt in gezamenlijkheid met jouw je mondsituatie en een behandelplan besproken.

We adviseren patiënten niet direct na een polijstbehandeling te eten of te drinken, maar ongeveer anderhalf uur te wachten. Ook is het raadzaam extra te spoelen met water. Maar daarna kan je weer eten & drinken wat je wilt en kan je gebit er weer tegen aan: maar blijf wel goed 2x per dag poetsen om het resultaat te behouden!

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Tandarts Mondain
Kruisweg 616
2132 CH Hoofddorp