Facings

Droom jij van een mooi gebit met een gezonde lach vol vertrouwen? Dat is dichterbij dan je denkt: Tandarts Mondain in Hoofddorp heeft voor heel veel esthetische gebitsproblemen de ultieme en ideale oplossing: facings. Facings zijn schildjes van composiet of porselein, die naadloos op je huidige tanden worden geplaatst, waardoor je gebit mooier en stralender wordt dan ooit te voren.
Contact opnemen

Facings van Tandarts Mondain

Scheefstaande tanden, een spleetje, afgebroken hoekjes of vervelende verkleuringen van het gebit: daar wordt niemand vrolijk van. Het zijn veelvoorkomende tandproblemen die ook het zelfvertrouwen behoorlijk kunnen aantasten. Gelukkig biedt tandartspraktijk Mondain in Hoofddorp een perfecte maatoplossing bij dit soort tandafwijkingen. De vakmensen van Tandarts Mondain zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van hoogkwalitatieve facings, waarmee al heel veel mensen zijn geholpen. Natuurlijk gebeurt het plaatsen van facings bij  Tandarts  Mondain  in nauw overleg: jouw wensen staan centraal.

Waarom facings van Tandarts Mondain?

  • Kwalitatief hoogwaardig, vakmanschap
  • Langdurige en onderhoudsarme maatoplossing
  • Sterk verbeterde vorm & kleur van tanden
  • Een stralend gebit naar wens

Ons behandelteam

Lisa Castricum

Laura van Liere
Tandart Mondain

ingrid wafelbakker

Ingrid Wafelbakker
Mondhygieniste Mondain

Facings: de behandeling

Voordat we je meer vertellen over de behandeling: wat is nu eigenlijk een facing? Een facing is een laagje of schildje dat op je tand wordt geplaatst, waardoor de vorm en kleur van je gebit naar je persoonlijke wensen kan worden aangepast. Het plaatsen van een facing is een nauwkeurig precisiewerk en onze tandspecialisten gaan met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en de modernste behandelmethodes te werk: Tandarts Mondain in Hoofddorp is pas tevreden als jij het bent. Alles begint met een eerste afspraak, waarin we gezamenlijk de toestand van je gebit en mond bekijken en waarin ook jouw wensen centraal staan: bijvoorbeeld bespreken we uitvoerig de kleur en vorm van de facings. Op basis daarvan kunnen we een mooi persoonlijk behandelplan voorstellen, inclusief kostenplaatje.

Belangrijk om te weten is dat er twee soorten facings zijn: facings van composiet en facings van keramisch porselein. Beiden hebben als doel je gebit te verfraaien en weer functioneel te maken. In nauwkeurig overleg bepalen de tandartsen wat voor jouw situatie het meest raadzaam is om tot het beste resultaat te komen. Porseleinen facings zijn van hogere kwaliteit en dus ook kostbaarder dan composieten facings, maar beide materialen zijn geschikt voor een fris en stralend eindresultaat.

Er is verschil tussen het aanbrengen van een porseleinen facing en een composieten facing.

Voor een porseleinen facing zijn twee behandelingen nodig. Een porseleinen facing zal namelijk met de grootst mogelijk precisie worden vervaardigd in een tandtechnisch laboratorium om deze uiteindelijk (in de tweede behandeling) naadloos op je huidige tand te kunnen plaatsen.

In de eerste behandeling voor een porseleinen facing wordt, indien nodig, een minuscuul laagje glazuur van je tand geslepen en een afdruk van je geslepen tand gemaakt, zodat het tandtechnisch laboratorium met alle informatie en wensen van de patiënt aan de slag kan. Er wordt desgewenst een tijdelijke (en gelijkende) noodfacing aangebracht, totdat de echte facing klaar is. In de tweede behandeling, enkele dagen later, wordt de nieuwe facing nauwkeurig aangebracht.

Het plaatsen van een composieten facing kan in principe in één behandeling. Composiet ken je misschien we: het wordt ook gebruikt bij het vullen van een gaatje. Een composieten facing wordt feitelijk laagje voor laagje aangebracht op je tand  Om deze facing goed te laten passen wordt de te behandelen tand eerst verruwd, om de composieten facing perfect te laten hechten. Uiteraard lichten we tijdens het eerste consult de behandeling uitgebreid toe.

Ben jij ontevreden of onzeker over je gebit, bijvoorbeeld door verkleuringen en scheefstand? Of erger jij je al lang aan een spleetje tussen je tanden, of is er een hoekje van je tand afgebroken? Tandarts Mondain heeft voor iedereen een passende oplossing om esthetische gebitsproblemen tot het verleden te doen behoren. Je kan bij Mondain eenvoudig een afspraak maken: feitelijk de eerste stap naar het stralende gebit dat je altijd al wilde! In een eerste consult inspecteren we de staat van je mond en gebit en kunnen we in nauw overleg een persoonlijk behandelplan opstellen, waarin jouw wensen centraal staan. Twijfel dus niet en neem gerust contact op voor een afspraak: je bent bij ons in goede en vertrouwde  handen.

Tarieven/kosten plaatsen van facings

Afhankelijk van de aanvullende tandartsverzekering die je al dan niet hebt afgesloten naast je basisverzekering, vergoeden diverse zorgverzekeraars een deel van de kosten voor het plaatsen van een of meerdere facings. Het plaatsen van facings valt echter niet onder de basisverzekering: natuurlijk is ieder individu anders en dus kan Tandarts Mondain pas een goede kosteninschatting maken na een eerste consult. Wel kunnen we vermelden dat composieten facings voordeliger zijn dan porseleinen facings.

Facings

Veelgestelde vragen over tanden polijsten

Facings zijn dunne schildjes van composiet of porselein die naadloos op je tanden worden geplaatst om esthetische gebitsproblemen op een verantwoorde en relatief eenvoudige wijze op te lossen.
Facings zijn geschikt voor het repareren van afgebroken tanden en kiezen, voor het opvullen van spleetjes, het optisch aanpassen van de stand van je tanden en het oplossen van verkleuringen. Zo krijg je het gebit dat je altijd al wilde.

Facings worden door de vakspecialisten van Tandarts Mondain op de voorkant van je huidige tand of tanden geplaatst in een of twee behandelingen, afhankelijk van het gebruikte materiaal: composite of (keramisch) porselein. Zowel een facing van porselein, als een facing van composiet wordt aangebracht op de voorkant van de tand.

Er zijn twee soorten facings: composieten facings en (keramisch) porseleinen facings. Porseleinen facings zijn van hogere kwaliteit en duurzamer, maar daardoor ook duurder.

Dat zijn er veel: het is relatief eenvoudige oplossing om esthetische gebitsproblemen- of afwijkingen op te lossen, waarbij je eigen (tand-)glazuur en ander tandweefsel grotendeels intact blijft. Dit heeft voordelen voor de sterkte van je tanden en ook de zenuw wordt niet nodeloos beschadigd.

Als het mogelijk is om het gewenste esthetische resultaat te bereiken met een facing dan heeft dit altijd de voorkeur van Tandarts Mondain omdat dan zo min mogelijk eigen tandweefsel en glazuur verloren gaat. Een ander voordeel van een facing ten opzichte van een kroon is dat niet de gehele tand moet worden omslepen, maar alleen een klein beetje aan de voorzijde
Een van de meest gestelde vragen is wat de kosten zijn van een of meerdere facings. Tandarts Mondain Hoofddorp is graag transparant over de kosten, maar in dit geval gaat het om individueel maatwerk en is de beantwoording van die vraag afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt en het aantal facings dat noodzakelijk is. Wel kunnen we zeggen dat de kosten van porseleinen facings hoger zijn dan die van composieten facings en dat het plaatsen van facings niet in de basis tandartsverzekering is opgenomen. Afhankelijk van de aanvullende tandartsverzekering die je hebt afgesloten vergoeden veel verzekeraars een deel van de kosten. Uiteraard neemt Tandarts Mondain je graag mee in het kostenverhaal na een eerste inspectie-consult en krijg je voor de daadwerkelijke behandeling volledig inzicht. Handig advies is om vast te kijken hoe jouw (aanvullende) zorgverzekering met de vergoeding van facings omgaat!
Ben jij overtuigd dat je facings wilt laten plaatsen om je gebit te verfraaien? Onze tandartsen bieden echt vakmanschap op dit gebied en neemen je van A tot Z mee in het proces. Voor de gebitsprofessionals van Mondain is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat je straks zonder zorgen met het gebit van je dromen rondloopt: daar doen we alles voor en geen vraag is ons te gek. Maak gerust een afspraak: de eerste stap naar een mooi gebit en een stralende lach!

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil mij aanmelden als patient

Online inschrijven

De praktijk

Tandarts Mondain
Kruisweg 616
2132 CH Hoofddorp