Onzichtbare beugel

Heeft u een beugelbehandeling nodig maar ziet u een reguliere plaatjesbeugel of slotjes beugel niet zitten! Nu is er de innovatieve onzichtbare beugel die uw gebit corrigeert, zonder dat iemand uw beugel ziet.

Contact opnemen

De onzichtbare beugel is een hoes gemaakt van doorzichtig kunststof die over de tanden geplaatst en om de twee weken wordt deze vervangen voor een nieuwe set. U krijgt zo comfortabel mooie rechte tanden in relatief korte tijd.

Bij Tandarts Mondain wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de onzichtbare beugel (Clearbraces). Zowel volwassenen als jongeren kunnen hiermee behandeld worden.

mondhygieniste Amstelveen
behandelkamer tandarts

Voor wie

Om vast te stellen of u behandeld kan worden voor de doorzichtige beugel, heeft u eerst een intakegesprek bij Tandarts Mondain. De tandarts beoordeelt uw gebit en geeft uw hierin advies. In 95% van de gevallen kunt u behandeld worden met de onzichtbare beugel.

Er zijn veel redenen waarom een beugel nodig of wenselijk is:

 • Overbeet (naar voren staande tanden)
 • Diastemen (spleetjes tussen onder en/of boven tanden)
 • Kruisbeet (de tanden staan niet symmetrisch op elkaar
 • Crowding (scheef staande tanden)

Voordelen

 • Geen hinder in jouw dagelijks leven, met deze bitjes zal u alles kunnen blijven doen wat u wilt zonder dat u iets moet laten.
 • Pijnloze behandeling, om de week krijgt u een nieuw setje hoesjes in zodat de druk vele malen minder is dan dat u maandelijks langs moet komen bij de orthodontist die alles weer voor een maand strak aandraait.
 • Onzichtbaar – Transparant – Doorzichtig, niemand zal zien dat u een beugel behandeling ondergaat.
 • Comfortabel en Uitneembaar, mocht u een belangrijke afspraak hebben dan kunt u altijd even de bitjes uitdoen, mocht u zich niet op uw gemak voelen.
 • Goede mondhygiëne, omdat u de beugel uit kan doen op elk moment van de dag zodat u goed kan blijven tandenpoetsen en flossen.
 • Blijven eten wat u wilt, de hoesjes kunt u makkelijk uitdoen. Bijv. Als u iets eet zodat er niets achter blijft hangen.
 • Geen witte vlekken op glazuur, de kans hierop is enorm groot met metalen slotjes.
 • Snelle efficiënte behandeling, in een korte periode weer stralend lachen.
 • Controle gemiddeld om de 2 a 3 maanden, niet maandelijks zodat u geen kostbare tijd hoeft op te geven.
 • 3D simulatie, zie vooraf hoe uw tanden verplaatst worden naar de ideale boog.

De behandeling

Tijdens deze intake bespreken we hoe we via de onzichtbare beugel de tanden en kiezen op de gewenste plaats krijgen. Ook maken we bij de intake afdrukken van het gebit. Op basis van deze afdrukken wordt er een dunne doorzichtige beugel op maat gemaakt die we nauwkeurig over uw gebit heen plaatsen. Een behandeling met de onzichtbare beugel bestaat uit een serie beugels die precies qua vorm op elkaar aansluiten. In het begin zitten de beugels strakker, maar wanneer uw gebit na twee weken weer iets verder gecorrigeerd is, begint u met de volgende set. Zo verplaatsen we stap voor stap de tanden en kiezen, net als bij een reguliere beugel. De Clear braces beugel moet u 20-22 uur per etmaal dragen. U bepaalt zelf wanneer u, naast het eten en poetsen, de beugel eruit haalt. Als de behandeling volgens plan verloopt, krijg u elke keer drie of vier beugels setjes mee. Op deze manier hoeft u maar ongeveer één keer in de zes weken op controle te komen.

Om een mooi gebit te krijgen is de onzichtbare beugel ook goed te combineren met het bleken van uw gebit of esthetische tandheelkunde.

Kosten onzichtbare beugel

Vooraf de start van de behandeling stellen we een begroting op van de te verwachten kosten voor de uitvoering van het behandelplan. Vergoeding voor de kosten van een beugelbehandeling valt meestal onder een aanvullende en/of tandartsverzekering met vergoeding voor orthodontie. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor uw mogelijke vergoeding. U heeft al een behandeling met de onzichtbare beugel vanaf € 895 euro. De meest uitgebreide variant (onbeperkt) kost € 2395 euro. Mocht u nog vragen hebben over de onzichtbare beugel neem contact met ons op.


Bel voor een afspraak 
023- 576 76 09    |   Overzicht behandelingen

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Tandarts Mondain
KRUISWEG 616
2132 CH, Hoofddorp


logo tandarts Mondain