klikgebit Amstelveen

Heeft u last van een loszittend kunstgebit? U bent niet de enige. Bij een volledig kunstgebit slinkt u kaak door het ontbreken van tanden en kiezen waardoor uw prothese elke keer losser gaat zitten. Als houvast ontbreekt op u kaak ontbreekt, dan is een klikgebit een goede oplossing waarbij 2 tot 4 implantaten in de onderkaak worden vastgezet waarop het kunstgebit kan worden vastgeklikt.

Contact opnemen

Klikgebit op implantaten laten plaatsen

Meestal geeft het ondergebit meer klachten dan het bovengebit aangezien het draagvlak daar veel kleiner is voor een prothese. Wanneer wij denken dat u een klikgebit nodig heeft maken we een afspraak bij onze eigen erkend implantoloog NVOI, Linde van Groningen. Op basis van een OPT bekijkt zij of implantaten mogelijk bij u zijn en doet ze gelijk ook de aanvraag bij de verzekeraar.

kroon en brugwerk amstelveen
Klikgebit Amstelveen Keizer Karelpark Tandartsen

Het is als het ware een schroefje, dat we onder verdoving inbrengen, zodat u daar niets van hoeft te merken. De schroefjes groeien op een natuurlijke wijze vast in het kaakbot, zodat er een uitstekende verbinding ontstaat waar uw klikgebit vervolgens gebruik van maakt. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de beethoogte wordt bekeken of drukknoppen of een steg het beste gebruikt kunnen worden. Een steg is een titanium hekje waar de prothese op steunt en vastklikt.

Elke mond is anders

Wat voor de ene patiënt een geweldige oplossing is, vindt de ander niet acceptabel. Bij Keizer Karelpark Tandartsen wordt per patiënt gekeken naar de mogelijkheden en worden prothese individueel op maat gemaakt.

We werken in onze eigen praktijk in Amstelveen en samenwerkend laboratorium aan zowel uw klikgebit als andere innovatieve oplossingen en kunnen u daardoor van dienst zijn met:

  • Verschroefde prothese op meerdere implantaten
  • Pasend nieuw kunstgebit
  • Partiele prothes
  • Frame prothese

Niet kunnen wennen aan een prothese

Als u echt niet kunt wennen aan een gebitsprothese is er nog de mogelijkheid om op meerdere implantaten een verschroefde prothese te maken. Deze manier wordt ook wel ‘all on 4’ genoemd of de ‘wrap around’ prothese. Deze is niet zelfstandig uit uw mond te halen en kan eigenlijk meer als een vaste brug worden gezien. Het is een uiterst mooie en langdurige oplossing voor uw mond.

Uitleg behandeling

Omdat elke mond en kaak anders is, maken wij protheses speciaal op maat. Keizer Karelpark Tandartsen biedt gedeeltelijke en volledige gebitsprotheses via een opgesteld behandelplan. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het type prothese worden meerdere afspraken gemaakt.

Bij een klikgebit worden eerst de implantaten geplaatst door onze implantoloog Linde van Groningen. Na het genezingsproces en het vastgroeien van de implantaten worden er afdrukken gemaakt om de prothese te vervaardigen. Ons laboratorium vervaardigd op basis van de afdrukken een individuele lepel waarmee de tandarts de stand van de onderkaak en bovenkaak bepaald. Daarnaast wordt er met u overlegd en afgestemd de vorm van de tanden en de kleur van de prothese. Een eerste vorm wordt in was gevaardigd zodat deze bij een volgende afspraak gepast kan worden. Pas als u tevreden bent wordt het geperst en kan het klikgebit op de steg of drukknoppen geplaatst worden.

Kosten

Het plaatsen van implantaten en het aanbrengen van het klikgebit wordt volledig vergoed vanuit uw basisverzekering als u aanvraag door uw verzekeraar is goedgekeurd. Deze volledige vergoeding geldt alleen wanneer sprake is van een geheel tandeloze, ernstig geslonken kaak.
Houdt u wel rekening mee met een wettelijk verplichte eigen bijdrage van € 125 euro per kaak. Een aanvullende tandartsverzekering vergoed mogelijk nog een deel van de eigen bijdrage.


Bel voor een afspraak 
020 - 34 51 534    |   Overzicht behandelingen

Contact ons

Heeft uw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De praktijk

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A
1185LD, Amstelveen


logo Keizer Karelpark tandartsen