Vullingen

Gaatjes of cariës in tanden of kiezen

Gaatjes (cariës) door tandbederf of een afgebroken stukje tand of kies kunnen we repareren met een tandkleurige vulling, genaamd composiet. Bijvoorbeeld heel goed toe te passen bij het repareren van voortanden na een breuk of bij verkleuringen van tanden en kiezen. Nadat de tand of kies helemaal schoongemaakt en uitgeboord is brengt de tandarts een soort lijm aan in de tand of kies. Hierdoor hecht de vulling beter. Deze lijm wordt met blauw licht uitgehard.

Vervolgens wordt composietpasta in het schoongemaakte gaatje in laagjes aangebracht en bijgewerkt. Met behulp van het blauwe licht wordt de vulling uitgehard. De vulling wordt afgewerkt en in de juiste vorm gebracht.

Onze tandartsen en mondhygiënisten streven ernaar om tandbederf (cariës) te voorkomen. Mocht er tandbederf vastgesteld zijn door de tandarts, dan is het belangrijk dat er tijdig restauratief wordt ingegrepen om verdere aantasting te voorkomen.

Regelmatig Bezoek tandarts, mondhygiëniste

Om (grote) problemen zoveel als mogelijk voor te zijn is een regelmatige periodieke controle heel belangrijk. De tandarts adviseert, indien nodig, een bezoek aan de mondhygiëniste.

gaatjes tanden

Goede voorlichting en duidelijkheid over behandelingen vinden wij erg belangrijk. Bekijk de meest voorkomende behandelingen , op onze “Behandelingen“ pagina.