Wat is een facing?

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Met behulp van een facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien met minimale ingrepen. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren. Wij laten u graag zien wat mogelijk is.

Specialistische behandeling

Het plaatsen van facings vereist in ons vakgebied vakmanschap. Voor ons is het een uitdaging om er voor te zorgen dat je weer een prachtig en functioneel gebit krijgt. We zijn je graag van dienst.

Een facing van porselein of composiet wordt aangebracht over de voorkant van de tand. Het voordeel is dat niet zoals bij een kroon de gehele tand moet worden omslepen, maar alleen een klein beetje aan de voorzijde. Hierdoor blijft er dus veel meer van uw eigen glazuur en ander tandweefsel over. Dit heeft voordelen voor de sterkte van uw tand en ook de zenuw wordt niet nodeloos beschadigd.

Als het mogelijk is om het gewenste esthetische resultaat te bereiken met een facing dan heeft dit altijd onze voorkeur, waarbij de voorkeur uitgaat naar composiet facings omdat eigen tandweefsel en glazuur behouden blijft. Bijkomend voordeel is dat de kosten van een composiet facing goedkoper zijn dan die van porselein.

Het is belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd en maken gebruik van een loepbril voor vergroting, of zelfs een tandheelkundige microscoop indien nodig.

Behandelplan, kosten en verzekering

Indien je een Facing denkt nodig te hebben zal Mondain eerst een begroting opstellen van de te verwachten kosten. Raadpleeg je verzekering voor de eventuele vergoeding. Mocht je nog vragen hebben over een Facing neem contact met ons op

Goede voorlichting en duidelijkheid over behandelingen vinden wij erg belangrijk. Bekijk de meest voorkomende behandelingen , op onze “Behandelingen“ pagina.