Behandelingen tandarts en mondhygiëniste Mondain

Je staat er niet dagelijks bij stil, maar je mond is enorm belangrijk. Je praat, je eet, je lacht, zingt en zoent met je mond. Maar wist je dat er ook een relatie is tussen een gezonde mond en een gezond lichaam? Zo kan een ongezonde mond invloed hebben op hart- en vaatziekten, reuma en diabetes.

Tandarts Mondain helpt je bij een goede mondgezondheid met diverse behandelingen. Wij streven naar het voorkomen van (verder) gebitsverval en onze patiënten te helpen hun leven lang een gezond en sterk gebit te houden. Vanuit onze filosofie werken wij bij nieuwe én bestaande patiënten vanuit een speciaal voor uw gebit opgesteld behandelplan..

Een gezond gebit begint met preventie en een goede mondverzorging. Wij besteden dan ook veel aandacht en tijd aan begeleiding, informatieverstrekking en voorlichting.

Onderstaand vindt u een overzicht van de meest voorkomende behandelingen.

halfjaarlijkse controle tandarts

Algemeen

(Half)jaarlijkse controle
Regelmatig naar de tandarts draagt bij aan een gezond gebit en goede mondhygiëne. Graag zien wij u regelmatig voor de halfjaarlijkse controle zodat we uw mondgezondheid in kaart kunnen brengen en indien nodig tijdig actie kunnen ondernemen om uw gebit en mond gezond te houden.

Mondhygiëniste behandeling
Een goed, gezond en gaaf gebit begint bij voorlichting en een goede mondhygiëne. Onze mondhygiëniste richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf (cariës, gaatjes) en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te bestrijden. Wanneer uw mondhygiëne van uw gebit niet optimaal is, wordt u door de tandarts verwezen.

Meest voorkomende behandelingen

Tandsteen verwijderen
Een bezoek aan de mondhygiënist wordt veelal aangeraden wanneer er sprake is van tandsteen of aanslag op het gebit, er regelmatig gaatjes ont- staan of het tandvlees bloedt bij het tanden poetsen.

Vullingen
Heeft u gaatjes of is er een kies of tand afgebroken? Met een composiet restauratie kunnen we de tand of kies zo restaureren dat er niets meer van te zien is. Een klein kunstwerkje in uw mond!

Wortelkanaalbehandeling
Indien een zenuw van uw tand of kies besmet of geïrriteerd is geraakt door bijvoorbeeld tandbederf, een niet goed sluitende ofwel lekkende vulling of een ongeval dan dient een wortelkanaalbehandeling te worden uitgevoerd. Bijna alle wortelkanaalbehandelingen worden door ons uitgevoerd onder een microscoop.

Kroon en brugwerk
Heeft u een tand met veel vullingen? Of een te groot gat om te vullen? Dan is een kroon waarschijnlijk de beste optie. Een kroon is een soort hoes om de kies, speciaal voor u gemaakt. Is er tussen twee aangetaste tanden een ontbrekende tand? Dan plaatsen we een overbrugging van twee tanden met een ‘tussentand’.

Implantaat
Een onbeschadigd gebit is niet vanzelfsprekend. Door gebitsslijtage, het niet tijdig behandelen van tandvleesziektes of gebitstrauma, kunnen leiden tot het verlies van gebitselementen. Tandheelkundige implantaten bieden een uitstekende oplossing voor vervanging van verloren wortels.

Verstandskies trekken
Soms is het nodig om een tand of (verstand) kies te verwijderen. De tandarts zal beoordelen, soms met behulp van röntgenfoto’s, of hij dat zelf gaat doen. Deze ingreep, de ‘extractie’ van de tand of kies verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving.

Kindertandarts
Bij tandarts Mondain gaan we voor stralende lach en blije kinderen. Ons doel is om de tanden van uw kind gezond te houden en het bezoek aan onze praktijk tot een prettige ervaring te maken. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in kindvriendelijke tandheelkunde.

Prothese
Een volledige prothese of kunstgebit vervangt de natuurlijke tanden en kiezen wanneer deze verloren zijn gegaan door cariës of parodontitis. De tandheelkunde maakt onderscheid tussen volledige prothesen en partiële prothesen zoals plaatprothesen en frameprothesen.

Facings
Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Met behulp van een facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien met minimale ingrepen.

Esthetische reconstructieve tandheelkunde
Reconstructieve esthetische tandheelkunde is de tandheelkundige discipline die zich bezighoudt met de esthetiek en functieherstel van het gebit waarbij behoud van zo veel mogelijk eigen tandweefsel (tanden en kiezen) wordt nagestreefd en uw gebit esthetische natuurlijk verfraaid wordt.